Защо всички жени полудяха по глутатион и започнаха да си го бият в лицето

18.08.2022 17:24:33

Защо всички жени полудяха по глутатион и започнаха да си го бият в лицето

Защо всички жени полудяха по глутатионът, че чак някой стигнаха до крайност да си го бият в лицето , за да бъдат по- млади и по- красиви.

Глутатион – оръжие за здраве и младост. Сив цвят на кожата, акне, сухота, ранни бръчици, цъфтяща коса, чести настинки, менструални болки, висок холестерол, чернодробни нарушения, кожни заболевания, дисбаланс на хормоните на щитовидната жлеза, възпалителни заболявания, остеопения…

Ако забелязвате, че имате поне три от горните изброени симптоми, бъдете внимателни: изложени сте на оксидативен стрес.

През последните години учените категорично установиха, че действието на свободните радикали в тялото ни може да способства увреждането на клетъчните мембрани и ДНК. Натрупването им води до оксидативен стрес, който от своя страна провокира развитието на болести и ускорява процесите на стареене.

В този случай на помощ идват антиоксидантите, които предотвратяват разрушителния ефект на свободните радикали върху тялото ни, като неутрализират електрическия им заряд и предотвратяват увреждането на здравите клетки.

Защо глутатион?

Един от най-мощните антиоксиданти, познати днес, е глутатионът. Той представлява комбинация от аминокиселините цистеин, глутамин и глицин. Все повече изследвания доказват и противораковото му действие. Той заема централно място в сложната система на детоксикация, тъй като в състава на този трипептид е включена сяросъдържаща група – истински “капан” за токсини, тежки метали и свободни радикали, и активира производството на други антиоксиданти – важни витамини като С и Е2.

С възрастта (след 25 години) нивото на глутатиона намалява и това е особено забележимо по време на хормоналните промени в менопаузата. Ето защо е толкова важно да се поддържа концентрацията на този протеин, който забавя процеса на стареенето.

Редовното поддържане на баланса на глутатиона прави кожата по-светла и сияйна – ефект, който се свързва със стимулирането на различни други видове антиоксиданти.

Какво изчерпва глутатиона в организма ни?

 • прием на лекарства;
 • тютюнопушене и прием на алкохол;
 • електромагнитно излъчване;
 • инфекции;
 • екологичен фактор (епигенома);
 • възраст над 55 години;
 • висока консумация на рафинирани храни.

Редовното токсично натоварване на организма причинява сриозно увреждане на здравето.  Нарушаването на чревната микрофлора води до намаляване на защитните механизмни на организма.

Какво се случва, когато нивата на глутатион в организма намаляват?

Неизбежно е занижаването на нивата на глутатион в човешкия организъм с напредването на възрастта – причина за това е въздействието на токсини, лекарства, замърсители на околната среда и други съединения, които причиняват окислително увреждане на клетките. Ниските нива на глутатион обаче пряко се свързват с ускорени процеси на стареене и развитие на всякакви хронични заболявания, особено такива, свързани с възрастта: снижаване на когнитивните функции, диабет тип 2, много форми на гронични заболявания и др.

Няма съмнение в това, че високата възрастова група сама по себе си е рисков фактор за развитие на тежки заболявания и усложнения по различни причини, включително и вирусни инфекции. Но недостатъчното количество глутатион прави клетките особено податливи на окислителното увреждане. Това води до нарушаване на имунитета и на защитните бариери в дихателните пътища и стомашно-чревния тракт.

Можем да обобщим, че занижените нива на глутатион са свързани със следните заболявания:

хронична бъбречна недостатъчност

затлъстяване (ИТМ (индекс на телесната маса) 30 или по-висок)

отслабен имунитет

белодробни болести

сърдечни заболявания

сърповидно-клетъчна анемия

диабет тип 2

невродегенеративни състояния

Всичко това прави грижата за поддържането на оптимални нива на глутатиона в организма сред задължителните за здраве и дълголетие.

Как да поддържате високи нива на глутатион в организма?

 • Обогатете диетата си с храни, богати на кофактори за производство на глутатион: животински протеини, кръстоцветни зеленчуци, млечни продукти, оризови трици, яйца.
 • Съблюдавайте хигиена на съня. Пълноценната почивка през нощта е необходим фактор за здравето и важен стимулант за производството на този антиоксидант.
 • Редовните тренировки са прекрасен начин да ускорите метаболизма си и да увеличите производството на глутатион. Всяка аеробна дейност е подходяща. Резервите на глутатион се възстановяват сами, но реалността в наши дни е такава, че токсичното натоварване надвишава ресурса и се нуждаем от допълнителен дневен прием.

За съжаление екзогенните форми на глутатиона не се абсорбират пълноценно, заради въздействието на стомашната киселина. Решението е доставянето му чрез интравенозна терапия, която преодолява тази бариера.

Кога е време за интравенозна терапия с глутатион:

 • отслабена имунна система, чести настинки;
 • влошено качество на съня и на състоянието на кожата;
 • намалени умствени сопособности (памет и концентрация);
 • намалена активност и сутрешна умора.

Тези симптоми като цяло могат да бъдат объркани с недостиг на витамини, но ако след приема им състоянието ви не се променя, значи тялото ви се нуждае от глутатион. Интравенозната терапия Vitaglow в Reviv Sofia ще ви помогне да се върнете в релсите и ще активира производството на този жизненоважен антиоксидант в организма ви. Попаднал директно в кръвоносната система, той започва да действа моментално, взаимодействайки си с всяка клетка.

Ефектът от интравенозната терапия с глутатион

Трудно е да се надцени ролята на глутатиона за функционирането на тялото ни. На първо място той влияе върху работата на имунната ни система, така че след терапия със сигурност ще забележите устойчивостта на организма си към вируси и инфекции (предвид летните ваканции и така желани пътешествия, това е отлична възможност за подсилване).

Има и още положителни промени:

 • състоянието на кожата се подобрява, бръчките се изглаждат, овалът на лицето се стяга;
 • пигментацията намалява, порите стават почти невидими;
 • паметта и концентрацията се подобряват забележимо;
 • безпокойството, емоционалната неустойчивост и проблемите със съня изчезват;
 • работата на храносмилателния тракт се нормализира;
 • появява се усещане за бодрост и енергичност.

Ако често сте изложени на стрес, със сигурност една терапия няма да е достатъчна за постигането на този ефект.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

НОВИНИ

Новини

Защо всички жени полудяха по глутатион и започнаха да си го бият в лицето

Защо всички жени полудяха по глутатион и започнаха да си го бият в лицето

Защо всички жени полудяха по глутатионът, че чак някой стигнаха до крайност да си го бият в лицето , за да бъдат по- млади и по- красиви.Глутатион – оръж Защо всички жени полудяха по глутатионът, че чак някой стигнаха до крайност да си го бият в лицето , за да бъдат по- млади и по- красиви.Глутатион – оръж 2022-08-18T17:24:33+02:00 Защо всички жени полудяха по глутатион и започнаха да си го бият в лицето

<p><em><strong>Защо всички жени полудяха по глутатионът, че чак някой стигнаха до крайност да си го бият в лицето , за да бъдат по- млади и по- красиви.</strong></em></p> <p><em><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/22367/files/image/56e9331ffe95175287f3ab4dc8c9fccf.jpg" width="512" height="341" /></strong></em></p> <p><em><strong>Глутатион</strong><span>&nbsp;</span></em>&ndash; оръжие за здраве и младост. Сив цвят на кожата, акне, сухота, ранни бръчици, цъфтяща коса, чести настинки, менструални болки, висок холестерол, чернодробни нарушения, кожни заболевания, дисбаланс на хормоните на щитовидната жлеза, възпалителни заболявания, остеопения&hellip;</p> <p>Ако забелязвате, че имате поне три от горните изброени симптоми, бъдете внимателни: изложени сте на оксидативен стрес.</p> <div id="attachment_2761" class="wp-caption alignright"></div> <p>През последните години учените категорично установиха, че действието на свободните радикали в тялото ни може да способства увреждането на клетъчните мембрани и ДНК. Натрупването им води до оксидативен стрес, който от своя страна провокира развитието на болести и ускорява процесите на стареене.</p> <p>В този случай на помощ идват антиоксидантите, които предотвратяват разрушителния ефект на свободните радикали върху тялото ни, като неутрализират електрическия им заряд и предотвратяват увреждането на здравите клетки.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/22367/files/image/93.jpg" /></p> <h2>Защо глутатион?</h2> <p></p> <p>Един от най-мощните антиоксиданти, познати днес, е глутатионът. Той представлява комбинация от аминокиселините цистеин, глутамин и глицин. Все повече изследвания доказват и противораковото му действие. Той заема централно място в сложната система на детоксикация, тъй като в състава на този трипептид е включена сяросъдържаща група &ndash; истински &ldquo;капан&rdquo; за токсини, тежки метали и свободни радикали, и активира производството на други антиоксиданти &ndash; важни витамини като С и Е2.</p> <p>С възрастта (след 25 години) нивото на глутатиона намалява и това е особено забележимо по време на хормоналните промени в менопаузата. Ето защо е толкова важно да се поддържа концентрацията на този протеин, който забавя процеса на стареенето.</p> <p>Редовното поддържане на баланса на глутатиона прави кожата по-светла и сияйна &ndash; ефект, който се свързва със стимулирането на различни други видове антиоксиданти.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/22367/files/image/15792553892872.jpg" /></p> <h3>Какво изчерпва глутатиона в организма ни?</h3> <ul> <li>прием на лекарства;</li> <li>тютюнопушене и прием на алкохол;</li> <li>електромагнитно излъчване;</li> <li>инфекции;</li> <li>екологичен фактор (епигенома);</li> <li>възраст над 55 години;</li> <li>висока консумация на рафинирани храни.</li> </ul> <p>Редовното токсично натоварване на организма причинява сриозно увреждане на здравето.&nbsp; Нарушаването на чревната микрофлора води до намаляване на защитните механизмни на организма.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/22367/files/image/rituali-i-utvarzhdeniya-po-vreme-na-kapane.webp" width="466" height="297" /></p> <h3><strong>Какво се случва, когато нивата на глутатион в организма намаляват?</strong></h3> <p>Неизбежно е занижаването на нивата на глутатион в човешкия организъм с напредването на възрастта &ndash; причина за това е въздействието на токсини, лекарства, замърсители на околната среда и други съединения, които причиняват окислително увреждане на клетките. Ниските нива на глутатион обаче пряко се свързват с ускорени процеси на стареене и развитие на всякакви хронични заболявания, особено такива, свързани с възрастта: снижаване на когнитивните функции, диабет тип 2, много форми на гронични заболявания и др.</p> <p></p> <p>Няма съмнение в това, че високата възрастова група сама по себе си е рисков фактор за развитие на тежки заболявания и усложнения по различни причини, включително и вирусни инфекции. Но недостатъчното количество глутатион прави клетките особено податливи на окислителното увреждане. Това води до нарушаване на имунитета и на защитните бариери в дихателните пътища и стомашно-чревния тракт.</p> <table> <tbody> <tr> <td colspan="2"> <p><span>Можем да обобщим, че занижените нива на глутатион са свързани със следните заболявания:</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span>хронична бъбречна недостатъчност</span></p> </td> <td> <p><span>затлъстяване (ИТМ (индекс на телесната маса) 30 или по-висок)</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span>отслабен имунитет</span></p> </td> <td> <p><span>белодробни болести</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span>сърдечни заболявания</span></p> </td> <td> <p><span>сърповидно-клетъчна анемия</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span>диабет тип 2</span></p> </td> <td> <p><span>невродегенеративни състояния</span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p>Всичко това прави грижата за поддържането на оптимални нива на глутатиона в организма сред задължителните за здраве и дълголетие.</p> <p></p> <h3>Как да поддържате високи нива на глутатион в организма?</h3> <ul> <li>Обогатете диетата си с храни, богати на кофактори за производство на глутатион: животински протеини, кръстоцветни зеленчуци, млечни продукти, оризови трици, яйца.</li> <li>Съблюдавайте хигиена на съня. Пълноценната почивка през нощта е необходим фактор за здравето и важен стимулант за производството на този антиоксидант.</li> <li>Редовните тренировки са прекрасен начин да ускорите метаболизма си и да увеличите производството на глутатион. Всяка аеробна дейност е подходяща. Резервите на глутатион се възстановяват сами, но реалността в наши дни е такава, че токсичното натоварване надвишава ресурса и се нуждаем от допълнителен дневен прием.</li> </ul> <p></p> <p>За съжаление екзогенните форми на глутатиона не се абсорбират пълноценно, заради въздействието на стомашната киселина. Решението е доставянето му чрез интравенозна терапия, която преодолява тази бариера.</p> <p></p> <h3>Кога е време за интравенозна терапия с глутатион:</h3> <ul> <li>отслабена имунна система, чести настинки;</li> <li>влошено качество на съня и на състоянието на кожата;</li> <li>намалени умствени сопособности (памет и концентрация);</li> <li>намалена активност и сутрешна умора.</li> </ul> <p></p> <p>Тези симптоми като цяло могат да бъдат объркани с недостиг на витамини, но ако след приема им състоянието ви не се променя, значи тялото ви се нуждае от глутатион. Интравенозната терапия Vitaglow в Reviv Sofia ще ви помогне да се върнете в релсите и ще активира производството на този жизненоважен антиоксидант в организма ви. Попаднал директно в кръвоносната система, той започва да действа моментално, взаимодействайки си с всяка клетка.</p> <p></p> <p></p> <h3>Ефектът от интравенозната терапия с глутатион</h3> <p></p> <p>Трудно е да се надцени ролята на<span>&nbsp;</span><em><strong>глутатиона</strong><span>&nbsp;</span></em>за функционирането на тялото ни. На първо място той влияе върху работата на имунната ни система, така че след терапия със сигурност ще забележите устойчивостта на организма си към вируси и инфекции (предвид летните ваканции и така желани пътешествия, това е отлична възможност за подсилване).</p> <p>Има и още положителни промени:</p> <ul> <li>състоянието на кожата се подобрява, бръчките се изглаждат, овалът на лицето се стяга;</li> <li>пигментацията намалява, порите стават почти невидими;</li> <li>паметта и концентрацията се подобряват забележимо;</li> <li>безпокойството, емоционалната неустойчивост и проблемите със съня изчезват;</li> <li>работата на храносмилателния тракт се нормализира;</li> <li>появява се усещане за бодрост и енергичност.</li> </ul> <p>Ако често сте изложени на стрес, със сигурност една терапия няма да е достатъчна за постигането на този ефект.</p>

,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки